Yaşam

Tariflere lezzet atlatacak bir malzeme: Buttermilk nedir? Buttermilk tarifi, nasıl yapılır?

Buttermilk, aslında hepimizin bildiği tereyağı yapımından sonra kabın içerisinde kalan ince, yağsız ama tat bakımından zengin olan sıvının adıdır. Yabancı tarif sitelerinde ya da videolarında sıklıkla adını duyduğunuz bu malzeme aslında bir yayık altı suyudur. Et marinasyonundan pankeklere, hamur işlerinden patates püresine kadar birçok tarifte harika sonuç verir.

Buttermilk, kullanıldığı her tarifin içerisinde keskin ama dengeli bir tat sağlar. Eğer tarifin içerisinde kabartma tozu ya da karbonat kullanıyorsanız onu aktive ederek kabarmasını büyük ölçüde arttırır. Aynı zamanda unlu mamuller içerisindeki glüteni etkileyerek daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Buttermilk’in içerdiği asitler, et marine ederken ete lezzet katacağı için iyi bir marinasyon malzemesi olarak da kullanılabilir. Bunun yanı sıra Arap, Hint, Pakistan ve Nepal gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülke de başlı başına bir içecek olarak kullanılır.

Günümüzde bazı büyük marketlerde hazır paketler halinde satılan buttermilk, laktik asit üreten laktik bakterilerin eklendiği sütten yapılıyor. Adından ve kalın dokusundan farklı olarak buttermilk, tereyağlı değil aksine yağ oranı nispeten daha düşüktür.

Peki, çok yönlü bir malzeme olan bu buttermilki’i evde kendi imkanlarınız ile yapmaya ne dersiniz? Üstelik bunun için sadece iki malzemeye ve 10 dakikaya ihtiyacınız var.

BUTTERMİLK TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA



Buttermilk Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu ya da sirke

Buttermilk Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Buttermilk tarifini yapmak için sıvı ölçüm kabı içerisine 1 su bardağı sütü ve 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirkeyi ekleyerek karıştırın. Karışımı 10 dakika bekletin. Bu süre sonunda sütte hafif kesilmeler görüyorsanız işlem başarılı demektir.

Tarifinizdeki talimatlara göre buttermilk’i kullanabilirsiniz.

BUTTERMİLK NASIL SAKLANIR?



Buttermilk tarifini yapıp fazlasını buzdolabında saklayabilirsiniz. Buttermilk, diğer süt ürünlerine oranla daha uzun süre muhafaza edilebilecek bir malzemedir. Buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra doğal olarak katı maddeleri ve suyu ayrışabilir. Bu durum ile karşılaştığınızda buttermilk’i çalkalayın eğer tekrar bir araya geliyorsa gönül rahatlığıyla tariflerinizde kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Safa Escort
Mevlana Escort
Acarlar Escort
Ataköy Escort
Emin Sinan Escort
Göçe Escort
Çamlıtepe Escort
Abdurrahman Nafiz Gürman Escort
Sahrayıcedit Escort
Yeni Mahalle Escort
Yavuz Selim Escort
Akalan Escort
Güneşli Escort
Sururi Mehmet Efendi Escort
Fındıklı Escort
Meclis Escort
Sapan Bağları Escort
Darlık Escort
Muhsine Hatun Escort
Yamanevler Escort
Sahilköy Escort
Yenimahalle Escort
Aşık Veysel Escort
Tayakadın Escort
Kumbaba Escort
Orhantepe Escort
Hekimbaşı Escort
Pınartepe Escort
Kömürlük Escort
Kumbaba Escort
Üsküdar Escort
Beşiktaş Escort
Pazariçi Escort
Karlıtepe Escort
Esenyurt Escort
İnkılap Escort
Şeyhli Escort
Ataköy Escort
Selimpaşa Escort
Türkali Escort
Haraççı Escort
Kabakça Escort
Gümüşpınar Escort
Cumhuriyet Escort